perjantai 14. syyskuuta 2012

Alkio

Haudi täältä

Voi viikko on mennyt nopiata. Tiistaina oli tenttiliini ja siitä seurasikin kolmen päivän migreeniputki, jee. Aamucocktailina ibumaxia ja iltacocktailina lisää ibumaxia kolmen päivän ajan. Yritän kovasti välttää syömästä minkäänlaisia lääkkeitä ja tulehduksistakin yritän selvitä ilman antibioottikuureja, koska tuhotessaan haitallisia bakteereja ne valitettavasti tuhoavat myös ne hyödylliset, ja kehon oma luonnollinen immuniteetti heikentyy. Mutta nämä pääkivut. Hullukaan ei jaksa kolmea päivää tunnetta siitä, että silmät pullahtavat kohta ulos ja aivot menee särki. Syytän tästä migreeniputkesta koulun auditoriota, jossa siis tentit tehdään. Voi sitä ergonomian ilotulitusta tuossa salissa.

Aasinsiltana voisinkin kertoa vähän tästä koulusta. Alkio-opisto sijaitsee n. 30km Jyväskylästä vielä etelään päin. Täällä järjestetään avoimien yliopistojen opetusta monelta eri alalta, mutta opiskelu on intensiivisempää kuin avoimissa. Tänne täytyy hakea ja tulla hyväksytyksi. Alkio-opisto saa nimensä Santeri Alkiolta, joka oli aikansa poliitikko, kirjailija ja toimittaja. Opiston kanssa rakennuksessa toimii Jyväskylän humanistinen ammattikorkeakoulu.
Täällä suoritetaan yliopiston approja(perusopintoja) ja yliopistoissa pakollisia kieli- ja viestintäkursseja (myös joitain muitakin kursseja) vuoden ajan jo valmiiksi ennen itse yliopistoon menoa/pääsyä. Linjoja täällä on kahdeksan: bio- ja ympäristötieteet, terveysliikunta, lääketiede, valtio- ja yhteiskuntatieteet, kielet ja kansainvälisyys, historia, kasvatustieteet ja pykologia.Niin ja jos perusopintojen opiskelujen jälkeen yliopisto ei nappaa, niin tänne voi jäädä lukemaan vielä toiseksi vuodeksi oman aineen aineopinnot ja aloitella kandia. Olisi ollut lukio-aikana hyvä tietää tallaisista mahdollisuuksista niin ei olisi tarvinnut niin kovasti panikoida jatko-opiskelu hommista. Jos sivuilleni eksyykin joku eksyksissä oleva niin suosittelen ottamaan selvää tallaisista opisto-mahdollisuuksista. Saa yliopisto opiskelut aloitettua ennen itse paikkaan pääsyä. Ja täällä meillä ainakin on mukavat opettajat ja roppakaupalla hyvää yhteishenkeä.

Onhan meillä myös omat bileetkin aina keskiviikkoisin tuossa paikallisessa hihii. Ja melkoisiksi kutubileiksi ne ovat muodostuneetkin.
piLLeisiin lähössä, voi nuo housut vaan on niin istuvat ja ihanan väriset vaikka jokatoisella vastaantulijalla ne onkin



Minä itte luen täällä psykologian sekä kasvatuspykologian perusopinnot, ja ne yo:n pakolliset "virkamiesruotsin", enkun ja psykologian tilastomatikan. Toivotaan, että jonkintyyppinen apu näistä olisi sitten kevään hakuprosessissa. Ainakin yliopisto-opinnot lyhenevät, sitten kun sinne asti pääsee.  Haenkin ensi keväänä ensimmäistä kertaa tuota psykologiaa lukemaan, kun välivuoden työt veivät kaiken energian pääsykokeisiin lukemiselta. Ihanat lapset. Suuri arvostus kyllä kaikkia lastentarhaopettajia ja koulun opettajia kohtaan. Ei ole mitään helppoa ja kevyttä hommaa tuo nykyajan lasten (tai ehkäpä sittenkin nykyajan vanhempien) ja ylisuurten lapsiryhmien kanssa nimittäin.

Vaikka sitä monesti panikoi, onko tehnyt ja tuleeko tekemään elämässään oikeita valintoja ja ratkaisuja, niin nyt voinkin huokaista helpotuksesta hetkeksi. Ainakin tähän asti olen tehnyt ne minun omalle polulleni sopivat valinnat. Tuo päiväkodissa vietetty välivuosi antoi mielettömästi kokemusta ja sain hieman kurkistaa nykylapsen elämään ja kehitykseen. Tuosta omasta tarha-ajasta kun ei niin turhan  paljon muistijälkiä ole jäänyt. Rikastuttihan tuo vuosi myöskin vaatekaappia ja kenkä arsenaalia hehheh. Ja mukavan matkaopiskelusäästötilinkin  sain kerättyä. Hyvä minä! Ja tästä tulevasta vuodesta tulee varmastikin ikimuistettava uusine tuttavuksineen ja opintopisteineen.

Mukava aloitus viikonlopulle äiti älä lue kun zalando tilaukset tuli, vähän jotain kivaa minulle ja vähän jotain kivaa A:lle

tällainen oleilu huppari piti saada kun muuta täällä ei teekkään kun oleilee ja oleilun lomassa vähän opiskelee, tämä on täydellinen oleiluopiskeluhuppari, ja yökkärihousut jalassa


löysin tämmösen uuden ihanan vaatemerkin, voi niin ihania vaatteita tekee tämän merkin takana olevat ilmeisesti ranskalaiset ihmiset, mutta ei vaatteista sen enempää kun tämä ei ole sellainen vaatemuotiblogi

tämä kuva nyt ei millään lailla liity tilaamiini vaatteisiin mutta ifolorilla on ihanat valokuva-albumit... hups  tuli taas mainittua ifolor, muttakun se on niin kiva nettisivu


Olette mielessäni,

J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti