perjantai 26. lokakuuta 2012

Ei mennyt ihan niin kuin Jamie Oliverin kokkikoulussa..


Suklaiset tervehdykset täältä,

perinteisen perjantaikarkin ostamisen sijaan halusin tehdä jotain herkkua. Näin joskus kesällä jossain ruoka-ohjelmassa tehtävän sellaista suklaa-vaahtokarkki juttuliiniä, mikä sitten kovetetaan jääkaapissa. En muistanut ohjetta, mutta eipäs ole vaikea arvata ainesosia. Tällaisen tekemiseen siis tarvitaan yllätysyllätys suklaata (n.levyllinen) ja vaahtokarkkeja. Itse ostin vielä keksejä lisäksi.

Lyhykäisyydessään ja yksinkertaisuudessaan juttu menee siis näin:

Vuoraa jonkinnäköinen vuoka leivinpaperilla, murustele haluamasi kokoisiksi leivinpaperille n. 3 keksiä, pilko vaahtokarkit ja lisää ne keksien joukkoon, sulata suklaa ja valuta keksien ja vaahtokarkkien päälle. Koveta jääkaapissa tai pakastimessa.

ite ostin tämmösiä pieniö ko ne oli kaikista halvimpia, eikä niitä tarttenu ees pilkkoa

Kaikki meni ihan hyvin tähän asti

keksivaahtokarkki-vaihe

Kuka muu kusee suklaan sulattamisen vaiheen? Kaikkihan meni siis ihan hyvin aluksi, pilkoin ja kuumensin suklaan varovasti mikrossa, minkä jälkeen se olikin oikeaoppisen sulanut. Ajattelin, ettei sulamus ehkä riittäisi peittämään kokonaan keksivaahtokarkki juttua ja lisäsin sulamukseen hiukkasen maitoa. Kuka tietää miten käy, kun lisäät nestettä sulaneeseen suklaaseen? No minä tiedän, nyt. Sulamus paakkuuntuu. Ei sitten paljoa enää valutella. Tämän päivän mietelause:  ÄLÄ LISÄÄ NESTETTÄ SULATETTUUN SUKLAASEEN. Ihan oikeasti, kuka voi mokata näin yksinkertaisen herkun? Ilmeisesti kokin tytär..

Laitoin kuitenkin paakkuuntuneen suklaan tuon keksivaahtokarkki homman päälle ja tyrkkäsin uuniin, toivoen, että se vielä sulaisi. No eihän se enää samanlailla sula, kun rakenne on jo pilattu. Lopputulos näytti koiran kakalta,



 kun sen olisi pitänyt näyttää kutakuinkin tältä:


http://www.williams-sonoma.com/recipe/chocolate-marshmallow-fudge.html


Koirankakkasuklaavaahtokarkkikeksiä siis a'la Joanna. Hyvälle se tuoksuu.

ps. muistakaa heijastin, niin ette jää kaahailevien mopoautojen alle



Kivvaa viikonloppua kaikille ihanille :)

J



2 kommenttia:

  1. hahha, mulla on käynyt moka tuon kans ! :D mutta oliko maku kuitenki kohillaan? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kerran sulle tähän muka vastasinki mutta se kommentti varmaan katosi bittiavaruuteen! niin että varmaan perus mokailuja ton suklaan kanssa :D eikä maku kyllä ihan kohillaan ollu, tai ainakaan sellanen miksi olin kuvitellut. lähinnä maistu kärtsähtäneeltä suklaakeksiltä :D

      J

      Poista